Lisens

Alle som deltar i seriespill må løse lisens fra den dagen man fyller 13 år. Lisensen er obligatorisk og må være betalt før kamp spilles. Lisensen er en avgift til NBBF sentralt, og går blant annet til å dekke kostnader for spillerutvikling, landslagene, klubbutvikling, trenerutvikling, nasjonale turneringer, daglig drift og mye mere for videreutvikle og å holde hjulene i gang i norsk basket. En viktig del av lisensen er også en forsikringsordning som dekker eventuelle skader som oppstår i kamp og organisert trening gjennom klubb, region eller forbund i løpet av sesongen.

Man skal kun løse lisens i henhold til alder. U19 spillere eller yngre som spiller på seniornivå løser lisens tilhørende U19 klassen. Spillere som er yngre enn 13 år, men deltar i seriespill for U13 og oppover skal ikke løse lisens. Alle Easybasket spillere som ikke er fylt 13 år er dekket via Norges idrettsforbunds barneidrettsforsikringsavtale, og er også fritatt personlig spillerlisens.

Mer info om lisens og lisenssatser finner man her: https://www.basket.no/serie-og-turnering/lisens/

Mer info om NIF sin barneidrettsforsikring finner man her: Barneidretts- og klubbforsikring (idrettsforbundet.no)

Man vil få tilsendt en e-post/faktura med KID-nummer og kontonummer fra klubben du tilhører. Hvis man ikke mottar denne mailen, må man ta kontakt med klubben.

Spilleren behøver ikke betale ny lisens ved bytte av klubb i løpet av sesongen.

Forsikringen i fjorårets lisens er gyldig kun fram til 1.10. Ny lisens bør derfor være innbetalt før denne dato skal en ha forsikringen i orden.